Solitair


Parrotia persica 'Vanessa' (Parrotia persica 'Vanessa')
Parrotia persica 'Vanessa'
Uit Iran afkomstige kleine boom c.q. forse struik. De c.v. 'Vanessa' groeit, in tegenstelling tot de gewone Parotia persica, meer de hoogte in en blijft smaller. Maximale hoogte ca. 8-10 meter en 2 à 3 meter breed. Meestal gekweekt met 1 hoofdstam, maar ook meerstammige 'bomen' komen voor. Supermooie herfstkleuren die soms al eind augustus verschijnen en duren tot half november.  Mooie solitairboom, ook geschikt voor een kleine tuin.  
Vanaf
€ 29,00
Rode Esdoorn (Acer platanoides 'Royal Red')
Rode Esdoorn
Snel groeiende boom met kegelvormige kroon. Hoogte ca. 8 meter bij gunstige omstandigheden max. 15 meter.Boom groeit in het begin sterk omhoog maar zakt later breder uit.Loopt mooi bruinrood uit. De soort 'Royal Red' houdt de rode bladkleur lang vast, maar loopt ook in de nazomer naar bruin-groen terug. Geen herfst kleuren. Niet geschikt voor natte gronden.
Vanaf
€ 109,00
Tulpenboom (Liriodendron tulipifera)
Tulpenboom
Snelgroeiende hoge boom van zo'n 15 à 20 meter hoog. Rechte stam en goed windvast. Zeer typische bladvorm (zie foto), zomer's lichtgroen en in de herfst goud-geel. In mei-juni zeer aparte geel-groene, tulp-vormige bloemen. Deze vallen jammer genoeg niet zo op door het dichte bladerdek. Mooi solitair-boom voor open ruimtes in gazon's en op landerijen.
Vanaf
€ 45,00
Walnoot (Notenboom) (Juglans regia (soorten))
Walnoot (Notenboom)
Grote boom tot 20 meter hoog, breede lage kroon. Over het algemeen geen doorgaande stam. Blad ca. 25 cm. lang, oneven geveerd. Boom loopt in het voorjaar bruin-groen uit. Is dan ook gevoelig voor nachtvorst, maar loopt daarna weer opnieuw uit. Noten zijn in de herfst goed te verplanten, beter dan in het voorjaar. Snoeien kan in de zomer, nazomer als de noten aan de boom zitten. Beter is de boom zoveel ruimte te geven dat snoeien niet nodig is. Soorten als "Broadview'' en "Buccaneer" zijn geënt. Dit heeft als voordeel dat deze bomen al op jonge leeftijd noten geven. Bij de gewone gezaaide noten kan het soms jaren duren voordat er noten aan komen.
Vanaf
€ 89,00
Albizia julibrissin (Perzische slaapboom) Beperkt op voorraad
Albizia julibrissin
Klein, breed uitwaaierend boompje. Takken staan op latere leeftijd bijna horizontaal. Mooi parasol-boompje voor een terras op een beschutte plaats. Zeer appart varen-achtig blad wat het zonlicht in de zomerdag subtiel doorlaat. Loopt in het voorjaar laat uit, soms pas in juni. Exotische bloei in juli/augustus, soms gevolgd door peulvormige vruchten. Is op jonge leeftijd vorstgevoelig. Deze plant komt veel voor in de landen rond de Middellandse Zee. Maximale hoogte in ons land ca. 8 meter. Kan in de nazomer goed gesnoeid worden.
Vanaf
€ 55,00
Koelreuteria paniculata (Lampionboom)
Koelreuteria paniculata
Kleine boom met maximale hoogt tot ca. 7 meter. Losse ronde kroon. Wordt ook als struik gekweekt. De boom heeft 4x sierwaarde; loopt in het voorjaar rood-groen uit, in de zomer bloei met losse gele bloemtrossen, in september/oktober hangt de boom vol met lampionnen en in de herfst verkleurd het blad goudgeel. Vraagt redelijk goede tuingrond en een beschutte standplaats. Kan tijdens strenge winters wat invriezen maar dat herstelt zich goed. Er is ook een zuilvormige soort (Fastigiata) maar deze is veel minder qua bloei en vrucht. 
Vanaf
€ 55,00
Wintergroene Magnolia (Magnolia grandiflora)
Wintergroene Magnolia, tekst volgt nog
Vanaf
€ 99,00
Bron: https://www.leenderheim.nl/solitair