Vakkundig snoeien

Al sinds 1929, inmiddels drie generaties, snoeien wij voor onze opdrachtgevers grote en kleine tuinen op een vakkundige en efficiënte manier.

Om bomen en struiken optimaal tot wasdom te laten komen, zodat ze ieder jaar weer bloeien, vruchten geven of niet te groot worden, moet op de juiste tijd en de juiste manier gesnoeid worden. Dit vergt kennis en de nodige ervaring, wat ons vakgebied is. Het snoeien/knippen van diverse soorten hagen, buxus-bollen/wolken en taxus-(blokken) is onze specialiteit.
Maar ook voor het snoeien van fruitbomen, appel-, peren-, kersenbomen, enz. bent u bij ons aan het juiste adres. Het herstellen van oude fruitbomen waaraan jaren soms niets gesnoeid is, moet over een langere periode verspreid worden. Het snoeisel kan daarbij meteen versnipperd worden, onze compact-trekker met versnipperaar heeft een doorgang nodig van ca. 1 meter breed.  

Iedere plant heeft zijn eigen snoeiwijze, waarbij het eindresultaat steeds het uitgangspunt is. Zo zal een dakplataan zonder regelmatig snoeien uiteindelijk een boom van zo'n 15 á 20 meter worden.

De winter is een goede, maar vooral de makkelijkste periode om te snoeien. Mits het overdag niet vriest (en 's nachts niet al te koud is tot ca. -5 graden) kan dan ook bijna alles gesnoeid worden. Met uitzondering van de ABCD(J) -bomen Acer (Esdoorn), Betula (Berk), Carpinus (Haagbeuk), Druif en Juglans (Notenboom) in verband met het "bloeden" van deze bomen.
In de winter kan je goed zien wat je snoeit.

Een stuk lastiger is dat in september/oktober, als het blad nog aan de bomen zit. Toch zijn dit voor heesters, vormbomen, (laurier)-hagen, coniferen en klimplanten uitstekende snoeimaanden.

Als u uw tuin vakkundig wilt laten snoeien, kunt u altijd bij ons langskomen of bellen voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak.
Dit kan ook via ons e-mail adres info@leenderheim.nl 

Bron: https://www.leenderheim.nl/hoveniers-en-tuinloonwerk/vakkundig-snoeien